Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] MC by Zyczu - 30minut i nic...

LelkaOriginal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów.
Otóż nie wiem czy w odpowiednim dziale to piszę, ale proszę o wyrozumiałość (nerwy ...)
Przejdźmy do rzeczy.
Wczoraj (26 stycznia) udało mi się jeszcze odpalić launcher by Zyczu, lecz dziś miałam chwilową zwiechę laptopa.

Po zrestartowaniu go i próbie uruchomienia MC by Zyczu wyskoczyła mi informacja, że gra może się scrashować, gdyż ma za mało ramu, czy coś takiego.

I tu się zaczynają schody.
Od tej chwili moje próby włączenie tego launchera kończą się tym

a072f5a596.png

Nawet godzinne próby kończą się tym samym, czyli niczym.
Czy ktoś potrafi mi jakoś pomóc?
Czy reinstalacja jest jedynym wyjśćiem?
( Skomponowałam sobie odpowiednią dla mnie paczkę modów i nie chciałabym jej stracić, więc jeśli potrafiłby ktoś określić gdzie jej szukać to po prostu skopiuje i zreinstaluję.)

Pozdrawiam i dziękuję za każdą wypowiedź
Lelka

Opublikowano

Przeinstaluj. A żeby wyciągnąć mody to wejdź w Start > Uruchom > %appdata% > .minecraftzyczu > cache > Tutaj masz kilka wersji. Po prostu skopiuj plik z tą wersją którą masz, np. folder 162, czyli 1.6.2, usuń .minecraftzyczu, pobierz od nowa launchera, bo może w nim coś się zrypało, daj mu się wypakować i wklej tą wybraną wersję spowrotem do folderu "cache" w .minecraftzyczu. To na tyle, może ten sposób zadziała.

Opublikowano

Chleb.ek

Dla Twojej informacji mam premium.
Po prostu żal mi czasu na instalowanie 40modów,które w dodatku mogą nie współgrać.

Cóż.
Jeśli to jedyny sposób ;/
Przeinstaluję.

Opublikowano

Chleb.ek

Dla Twojej informacji mam premium.

Po prostu żal mi czasu na instalowanie 40modów,które w dodatku mogą nie współgrać.

Cóż.

Jeśli to jedyny sposób ;/

Przeinstaluję.

Ile masz ramu?.

76561198125279353.png

Opublikowano

Może to zastąpi by zyczu:

http://www.mpcforum.pl/topic/1136510-dl-craften-terminal-innowacyjny-launcher-z-mozliwoscia-instalacji-modow-i-modpackow-od-wersji-indev-do-zawsze-najnowszej/

banalna instalacja, wybór wielu modów, wszystkie wersje od InDev do najnowszej, snapshoty i wiele więcej

Ile masz ramu?.

RAM chyba nie powodowałby takiego problemu przy włączeniu, ja przy 1 GB RAM i 60 modach mam 50-70 FPS-ów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...